Wat is Triple P?

De naam Tripel P staat voor Positief Pedagogisch Programma (Positive Parenting Program) voor ouders van kinderen van 0 tot 12 jaar. Het programma werd ontwikkeld door prof. Matthew Sanders en heeft in de loop der jaren zijn efficiƫntie duidelijk bewezen. Het programma wordt tevens ondersteund door de Universiteit Antwerpen.

Positief opvoeden is de kernboodschap van Triple P. Met Triple P leer je op welke manier je de ontwikkeling van kinderen en positief gedrag kunt stimuleren.

Ouders die Triple P volgen worden vaak geconfronteerd met negatief gedrag van hun kind(eren). Het is niet altijd makkelijk om hierop een antwoord te vinden.

Met het Triple P programma krijgt u concrete handvatten aangereikt waarmee u het negatief gedrag van uw kind kan aanpakken en er terug meer ruimte komt voor rust voor uzelf en uw gezin.

Bij aanvang van het programma krijgt u tevens een werkboekje waarnaar u na het volgen van het programma steeds kan teruggrijpen.

U kan Triple P in (beperkte) groep of individueel (bij voorkeur per ouderpaar) volgen.

U kan zich tevens inschrijven voor het uitgebreid Triple P level 5 programma. Dit programma is bedoeld voor gezinnen waar gedragsproblemen van kinderen samenhangen met andere gezinsproblemen zoals relatieproblemen, conflicten over de opvoeding, stress of psychische klachten. Deze problemen leiden ertoe dat ouders meer moeite hebben om geleerde opvoedingsvaardigheden toe te passen waardoor gedragsverbetering bij het kind uitblijft.

U kan zich hier inschrijven.